DUBINSKO PRANJE TEPIHA

Obezbedite Vama i Vašim ukućanima čistu sredinu!

Dubinsko pranje tepiha KRISTAL Novi Sad

DUBINSKO PRANJE TEPIHA

Dubinskim pranjem tepiha otklanjamo prljavštinu, fleke i neprijatne mirise.

Prljavština, bakterije, dlake, alergeni, prašina i neizbežne fleke najčešće se zadržavaju na tepisima i na taj način predstavljaju potencijalnu pretnju po zdravlje ukućana, a posebno dece koja veliki deo svog vremena provode upravo na tepisima.

Vlasnici kućnih ljubimaca susreću se sa problemom dlaka i neprijatnih mirisa. Kod ovakvih vrsta prljavštine bitno je istaći da se vlasnici kućnih ljubimaca vremenom naviknu na neprijatne mirise i vode se mišlju da će površinskim pranjem tepiha ovakvi mirisi nestati. Ovakav proces pranja tepiha samo prividno rešava problem jer se neprijatni mirisi ubrzo vrate.

Iz svih navedenih razloga vrlo je bitno pravilno održavati tepihe što se postiže korišćenjem moćnih mašina i profesionalnih deterdženata za dubinsko pranje tepiha.
Naš proveren način pranja tepiha izvlači bakterije, alergene, prljavštinu i fleke iz najdubljih slojeva tepiha pri čemu se produžava životni vek tepiha, a stvara zdravo i čisto okruženje za čitavu porodicu.

Sam proces dubinskog pranja tepiha sastoji se od nekoliko faza:

 • Suvo usisavanje tepiha
 • Mašinsko četkanje tepiha
 • Ispiranje i Centrifugiranje tepiha
 • Sušenje i finiširanje tepiha
 • Parfemisanje, Pakovanje, Dostava tepiha

KAKO MI TO RADIMO?

 • 1
  Suvo usisavanje tepihaPre dubinskog pranja tepiha prvo tepihe usisavamo specijalnim usisivačima velike usisne moći i snage. Ovi usisivači otklanjaju sve vrste nečistoća duboko iz slojeva tepiha što usisivači koje koristimo u domaćinstvima nisu u stanju da urade. Kada se tepih reši krupnih i sitnih nečistoća, prašine, dlaka,... pristupamo sledećoj fazi.
 • 2
  Mašinsko četkanje tepihaU ovoj fazi koriste se moćne mašine sa rotacionim četkama koje u kombinaciji sa kvalitetnim deterdžentima otklanjaju fleke, neprijatne mirise, prljavštinu i sve druge nečistoće iz tepiha. Proces četkanja i šamponiranja ponavljamo tri puta na svakom tepihu kako bi krajnji rezultat bio u potpunosti čist tepih.
 • 3
  Ispiranje i Centrifugiranje tepihaNakon detaljnog četkanja i dubinskog pranja,tepihe prebacujemo u posebne centrifuge koje ujedno vrše ispiranje tepiha. Tepisi se ispiraju do "čiste vode" što znači sve dok se iz tepiha ne ispere sva prljavština. Zahvaljujući velikom broju obrtaja nakon ispiranja tepisi se centrifugiraju i u ovoj fazi iz tepiha se iscedi 90% vode.Iz centrifuge dubinski opran tepih izlazi blago vlažan i prelazimo na sledeću fazu.
 • 4
  Sušenje i finiširanje tepihaSušenje tepiha vrši se u posebnim komorama za sušenje dubinski opranih tepiha. Ova faza traje sve dok tepisi ne budu 100% suvi što je vrlo bitno posebno u zimskim uslovima jer se na taj način sprečava stvaranje neprijatni mirisa usled neadekvatno osušenih tepiha. Nakon sušenja tepiha sledi faza finiširanje tj. ponovnog usisavanja tepiha pri čemu se odstranjuju fine dlačice i tepiha, a ujedno se na ovaj način tepih raščešljava.
 • 5
  Parfemisanje, pakovanje i dostava tepihaPoslednja faza odnosi se na parfemisanje dubinski opranih tepiha. Parfemi za tepihe nanose se na suv tepih pri čemu će vaši tepisi i dom prijatno mirisati dugo nakon pranja. Sledi faza pakovanja i na kraju besplatna dostava dubinski opranih tepiha na vašu adresu u vreme koje vama odgovara.
Dubinsko pranje tepiha KRISTAL Novi Sad U toku pranja
Dubinsko pranje tepiha KRISTAL Novi Sad Pre pranja

Naš servis odobrava posebne popuste na veće kvadrature kao i pogodnosti za firme i preduzeća
(kafiće, restorane, hotele, kancelarije,..)